Het 2e Rondje Eilanden in Vinkeveen

Het 2e Rondje Eilanden in Vinkeveen

redactie One comment
Blog Leden Nieuws

Half juni liet ik me verleiden, door het enthousiasme van Carla, om me in te schrijven voor Het Rondje Eilanden dat op 3 augustus wordt gehouden in de Vinkeveense plassen. Ik las op de site: 1 km zwemmen en 5,5 km lopen  totaal. Nou, dat moet kunnen. Maar ruim 10 jaar niet gezwommen. Dus meteen een zwemkaart gekocht en 2x per week op naar het zwembad. Zwom ik (vroeger) op de 1/4 triathlon nog 21 min op de km. Mijn eerste 500 m nu ging in 15 min. Oeps, werk aan de winkel. Een paar weken later zie ik een tabelletje op de website van Het Rondje Eilanden staan. Blijkt het 1500 m zwemmen te zijn en is het verplicht om schoenen te dragen (ook tijdens het zwemmen) 🙁
Na 10x trainen in het zwembad en 5x in het open water, met schoenen aan, moet het maar gebeuren. En niet te vergeten de Clinic die we (gratis) aangeboden kregen. Een hele leerzame clinic ‘Zwemmen in open water’, gegeven door een kundige en heel enthousiaste Claudia van Zwemanalyse . En een clinic ‘Bare foot running’ op Vibram FiveFingers (meteen gekocht), gegeven door 2 enthousiaste heren van FRunning die daarvoor waren ingehuurd door Vibram Fivefingers.
Op 3 augustus  ga ik samen met Carla en Paul op weg naar Vinkeveen. Paul is onze chauffeur en supporter.
Lees verder:

 

 

1 Comment

John Boer

augustus 8, 2013 at 11:06 am

Els, je hebt weer een levendige pennenvrucht afgeworpen door middel van dit enthousiasmerende verslag. Het was alsof ik er zelf bij was. Wie weet doe ik volgend jaar mee. Niet om de kwaliteit van je verslag te evenaren, maar om het aan den lijve te ervaren.
Ga vanavond maar eens zwemmen in de recreatieplas ‘Gravenbol’ tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede..