De Twitter Run

Twitter Run 2011

De Twitter Run

Jans No Comment
Blog Leden

Sibbe – Een nieuwe zomer een nieuw evenement. Deze zomer wordt er een trainingsloop georganiseerd vanuit het zuid Limburgse Sibbe (gem. Valkenburg aan de Geul). De trainingsloop kreeg de naam De Twitter Run mee omdat het idee voor een gezamenlijk trainingsloop is ontstaan tijdens het over en weer hardloop afspraken maken via het medium Twitter. De eerste reacties en deelname toezeggingen kwamen ook via Twitter dus was de naam zo gekozen.

Het accent van De Twitter Run ligt op het gezamenlijk genieten van de rustige hard looptocht door de mooie natuur rondom Sibbe en Valkenburg. Hardlopen is bij uitstek de manier om te onthaasten en dit blijkt in onze gestreste samenleving steeds populairder te worden. Het motto van de loop is dan ook ‘Samen uit, samen thuis …………. genieten en gezond bewegen met z`n allen’.
Deelnemers uit de regio zullen opnieuw of zelfs voor het eerst verrast worden door al het moois wat de route te bieden heeft en zij die zijn afgereisd vanuit de andere delen van het land zullen een meer dan mooie herinnering over houden aan de heuvels, dalen, bossen en vergezichten die men onderweg tegenkomt.

Start en finish van de trainingsloop is vanuit Café Aan de Kirk in Sibbe. Er is de keuze uit drie afstanden, te weten de 5 kilometer, 10 kilometer en een 20 kilometer. De snelheid zal tijdens de trainingsloop niet boven de 10 kilometer per uur uit komen (6 minuten per kilometer) . Deelname staat open voor iedereen die met enig gemak de aangeboden afstand hardlopend kan overbruggen. Deelname is gratis en men kan zich nu al aanmelden via de website www.detwitterrun.nl

De eerste groep (20 kilometer) start om 10:00 uur precies waarna om 11:00 uur de 10 kilometer lopers en loopsters van start gaan. Om 11:30 uur start de 5 kilometer groep als laatste. Gezien de te verwachten loopsnelheid zullen alle groepen rond het middaguur gelijktijdig Café Aan de Kirk weer bereiken. Onderweg wordt voor verfrissing gezorgd en de groepen worden begeleid door gediplomeerde hardlooptrainers, ervaren hardlopers en voor noodgevallen de EHBO`ers.
Meer informatie over De twitter Run is te vinden via de website www.detwitterrun.nl
Natuurlijk zijn wij ook te volgen via Twitter @detw1tterrun of de hashtag #detwitterrun

De Twitter Run

Datum: 10 juli 2011
Tijd: 10:00 uur
Adres: Sibberkerkstraat 46, 6301 AW Sibbe (Valkenburg a/d Geul)
Deelname : GRATIS