Pheidippidesloop 2013

Pheidippidesloop 2013

redactie No Comment
Blog Leden Nieuws

Foto Lynette Moes: vlnr staande: John, Pheidippides, Paul
zittend: Els, Ruud, Vincent, Carla

De laatste zaterdag van oktober stond weer de traditionele Pheidippidesloop op het programma. Een marathonloop in estafettevorm over 7 etappes met start en finish en wissels op de atletiekbaan Maarschalkerweerd. Het betreft 5 etappes van 6,8km en 2 etappes van 4,1km welke door het mooie Amelisweerd en Rhijnauwen en langs de Kromme Rijn voeren.
Vorig jaar deed voor het eerst een team van Ron Clarke mee; deze finishte toen als 40e in 3:42 met illustere lopers als Benjamin vd Sar en George Gies…..
Deze keer kwam er een team met beter bekende namen aan de start; maar of dat een betere prestatie zou opleveren was nog maar de vraag.

Ruud, als startloper, was nog herstellende van een hamstringblessure. Hij kon alleen in slakkentempo hobbelen en kwam helemaal in de staart van het deelnemersveld als 57e binnen, maar gaf daarmee wel z’n opvolger John Boer alle gelegenheid om een inhaalrace te lopen. En dat deed John prima; hij was binnen een half uur terug van zijn 6,8km, realiseerde de 13e tijd van alle 2e-etappe-lopers en gaf het lintje over aan Els.

Els deed, door de plotselinge afwezigheid van Gerda, zowel de 3e als de 5e etappe (de beide kortere afstanden) en deed dat erg constant, hoewel ze toch wat teleurgesteld was doordat de officiele tijd van Gerda in de 5e etappe (29e) toch nog iets sneller dan haar eigen tijd in de 3e etappe (23e)……Daartussendoor liep levensgezel Paul de 4e etappe en hij vocht een leeuwenduel uit met een directe tegenstander en liep daarbij zelfs ruim 2 minuten sneller dan vorig jaar.

Vincent nam de 6e etappe voor zijn rekening en zette een prima prestatie neer en gaf daarna het lintje over aan slotloopster Carla, met de toepasselijke achternaam…..Uiteindelijk was het team Ron Clarke Runners na 3:38:44 uur klaar met de 42,195km en eindigde als 39e in het totaalklassement.
Dus 4 minuten sneller dan vorig jaar en 1 plaatsje hoger.
We zijn nog een jonge vereniging met allemaal nog jonge knarren; dus gaan we volgend jaar weer voor een verbetering….
Het was een leuke dag, plezierige loop op een mooi parcours, prima georganiseerd met een heerlijk zonnetje in een prachtig herfstdecor.

Ruud

John

Paul

Vincent

wissel Els & Paul

slotloopster Carla

Uitslagen:

1e etappe – 6,8 km – 0:39:35 uur – Ruud Verhoef
2e etappe – 6,8 km – 0:29:56 uur – John Boer
3e etappe – 4,1 km – 0:21:43 uur – Els Gies
4e etappe – 6,8 km – 0:35:31 uur – Paul Gies
5e etappe – 4,1 km – 0:21:35 uur – Els Gies
6e etappe – 6,8 km – 0:35:11 uur – Vincent Appelhof
7e etappe – 6,8 km – 0:35:23 uur – Carla van Lint

Met dank aan Ruud Verhoef voor het verslag en de sfeervolle foto’s van deze dag.