Nieuws AtletiekUnie

De EK Atletiek Amsterdam 2016

Een groots Europees sportevenement komt naar Nederland! Van 6 tot en met 10 juli 2016 gaan 1.300 atleten uit 51 landen op jacht naar medailles in 46 atletiekdisciplines. Het is de eerste keer dat wij het organiserende land zijn voor deze kampioenschappen en onder het motto ‘Athletics like never before’ is dit een unieke ervaring voor iedereen!
Tijdens de EK 2016 vormt het Olympisch Stadion van Amsterdam het strijdtoneel. Dit stadion is sinds de Olympische Spelen in 1928 icoon van de Nederlandse sport. Na een restauratie in 2000 vormt het stadion het decor voor vele evenementen op sportief, maar ook op cultureel en zakelijk gebied. Naast het Olympisch Stadion vinden er tijdens de EK ook evenementen plaats op het Museumplein; het historische hart van Amsterdam, gelegen tussen het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. De kwalificatierondes van het speerwerpen en het discuswerpen vinden hier plaats.
Het programma van de EK Atletiek 2016 is bekend, en vind je op de website van de EK Atletiek 2016.  De EK Atletiek 2016 in Amsterdam zijn uiteraard ook te volgen op social media​.
Als voorzitter van AV Ron Clarke heb ik mij opgeworpen verenigingsambassadeur van de EK te willen zijn. Mochten er vragen zijn over de beschikbaarheid van tickets en dergelijke dan ben ik graag bereid je van dienst te zijn. Aangezien Ron Clarke een loopvereniging betreft is het voor de leden goed te weten dat er op de afsluitende dag, dat is zondag 10 juli een loop georganiseerd wordt dat leidt over een uniek parkoers en deels het parkoers waarop de halve marathon EK atletiek is gelopen.
Loop in de voetsporen van de kampioenen
Tijdens de EK Atletiek 2016 laten Europese topatleten zich in Amsterdam van hun beste kant zien. Op zondag 10 juli loop je in de voetsporen van de kampioenen tijdens de Brooks 10K Champions Run, die je voert over het EK-parcours dwars door de bruisende Amsterdamse binnenstad met duizenden fans en volop entertainment langs de route. Start en finish op het Museumplein. Wil je meedoen en ‘shinen’ op de wervelende slotdag van de EK? Schrijf je dan nu in voor deze onvergetelijke 10 kilometer loop. Alle deelnemers aan de Brooks 10 km Champions Run ontvangen een speciaal ontworpen running shirt. Voor elke inschrijving wordt bovendien 1 euro gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation, social partner van de EK Atletiek 2016.
Exclusieve pre-sale . Early birds die zich voor 1 mei 2016 inschrijven, krijgen korting op toegangskaarten voor de EK wedstrijden van 6 tot en met 10 juli in het Olympisch Stadion. Zij krijgen de mogelijkheid om (maximaal 4) sessiekaarten te kopen voor de EK Atletiek. Tijdens deze exclusieve pre-sale geldt een korting van €5,00 per sessiekaart. De reguliere verkoop van sessiekaarten start in voorjaar 2016.

Mochten er vragen zijn mail me dan: johnboer12@hotmail.com

 

 

DagvdAtletiek_Facebook_Twitter

Dag van de Atletiek 2016 “Wij zijn Atletiek”

Een evenement boordevol atletiek! Speciaal voor bestuurders, trainers en juryleden!
Reist #naam club op 19 maart ook in groten getale af naar Papendal?

Volg inspirerende workshops en ga actief aan de slag met collega-deelnemers tijdens de Keuzemeerkamp. De opgedane kennis breng je gelijk in praktijk bij onze club #naam club
Het thema van komend jaar is Wij zijn Atletiek! Samen zijn we atletiek, samen maken we atletiek.
Kom op zaterdag 19 maart 2016 naar Sportcentrum Papendal in Arnhem.
Het totale programma vind je op Dag van de AtletiekUnie. Sprint naar de website en schrijf je gelijk in! Het laatste nieuws en leuke wetenswaardigheden vind je op Facebook of Twitter met #dagvandeatletiek.
Voor vragen of opmerkingen staat het projectteam van de Dag van de Atletiek iedere dag voor je klaar!

 

P.s.: Er dient echter wel ingeschreven te worden en direct afgerekend te worden. Dus mochten leden belangstelling hebben er is geen gratis toegang en voor de diverse workshops dient zowel ingeschreven als betaald te worden