Westland Marathon

Westland Marathon

redactie No Comment
Blog Leden Nieuws

Op 25 mei j.l. liepen er drie leden van Ron Clarke, waaronder Ruud Verhoef, Wilbert Roeleveld en Gert Jan van Groningen, de legendarische Westland marathon

Voor Ruud Verhoef was dit een feestje, hij had deze marathon namelijk, op 2 april 1983, al eens gelopen. Lees zijn enthousiaste verslag op zijn blog Rudolf Verhoef.

Om half 12 startten aan de Albert Schweitzerdreef te Maassluis de hele en halve marathon na het startschot van burgemeester Karssen en Cor Vriend.
Tot aan 19 km kwam het parcours van beide afstanden geheel overeen (onder de link ‘Parcours’ staat een gedetailleerd overzicht), waarna de hele marathonlopers nog een ronde door het Westland maakten.
Winnaars van de marathon werden Erwin Harmes (Dynamica) en Angeli de Koning (Thof Running) in 2.35.10 en 3.19.58.
In totaal hadden zich voor deze 29e editie van de Westlandse loopklassieker, voor het eerst onder de naam WOS Westland Marathon. 1026 atleten ingeschreven, waarvan 405 voor de hele marathon.
Een vijftigtal van hen zat de avond voor de marathon in hotel Carlton aan tafel met oud-toppers van de Westland Marathon (zie verder onder ‘Deelnemers’) voor een nostalgische pataparty.
De volledige organisatie van het evenement werd verzorgd door Olympus ’70 uit Naaldwijk, THOF Running uit Maasland en AV Waterweg uit Maassluis’.