Vrijdag de 13e. LLD

Vrijdag de 13e. LLD

redactie No Comment
Blog Leden Nieuws

Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Een van de verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd, een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken.
Nou, daar heb ik in de LangzameLangeDuurloop gelukkig geen last van gehad vanmorgen. Om 9.00 uur, onder leiding van Gert, met een gezellige groep vertrokken vanaf de voetbalvelden van DEV in Doorn. Zonnetje schijnt, 2 graden, beetje wind, goed loopweer.
Over de Buurtweg lopen we eerst naar Landgoed Broekhuizen. Een goed onderhouden landgoed met daarop eenschitterend gerestaureerd kasteel/landhuis. Dus even een rondje van 2 km over het landgoed er omheen gelopen. Het imposante gebouw, met aan de achterkant een grote vijver, ligt er sprookjesachtig bij zo in het zonnetje. Ter hoogte van de graftombe van Nellesteinsteken we de weg over het bos in. Nu komen we  op een stuk waar je prima kunt trainen voor een trail. Drassige mountainbikepaden, paden vol stronken en veel mooie klimmetjes. Vooral die naar de Dartheuvel. Hij is niet zo lang, maar wel gemeen steil, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien. Boven aangekomen mogen we even uitpuffen. Dan lopen via kronkelende paden, met wat ups and downs erin, weer naar  beneden tot aan de weg. Hier slaan we rechtsaf en volgen een stukje het glooiende fietspad richting Doorn. Na een paar km steken we linksaf over naar de  Buntlaan. Een mooie onverharde weg. Na een paar honderd meter slaan we rechtsaf voor de laatste paar km’s over de zanderige/modderige Postweg. Na anderhalf uur en bijna 15 km staan we weer op de parkeerplaats van DEV.

Het was gezellig Denise, Gert, Job, Roberto, Erica en Paul. Tot volgende week.