De Bosbaanmarathon 18-08-2012

De Bosbaanmarathon 18-08-2012

redactie 2 comments
Blog Geen categorie Leden Nieuws

Verslag van John Ossendorp.

Daar de 6 uur van Hulshout (B) op zondag 19 augustus jl. niet door ging, was het voor mij meer dan welkom dat Francis Spoelstra de Bosbaan Marathon organiseerde. Op de website van Francis stond vermeld: geen organisatie, een “wilde” marathon voor maximaal 25 deelnemers en geen inschrijfgeld. Ik dacht: nou dat lijkt mij wel wat, een soort van training/groepsloop en heb mij direct aangemeld. Uiteindelijk was er een zeer goede organisatie en deze marathon is zelfs ook aangemeld en goedgekeurd door de 100 Marathon Club Nederland, zodat deze ook weer meetelt in het klassement. Asics Benelux had lucht gekregen van deze unieke marathon en stelde gratis startnummers ter beschikking. Respect hiervoor. De start was om 9 uur, er waren 8 ronden plus een aanloopstuk te lopen, de afstand was uiteindelijk 42,8 km. Het weer zat mee en tegen.  Ik had begrepen van Francis dat er een aantal deelnemers hadden afgemeld i.v.m. de hitte. Op zich perfect van deze mensen, je moet je beperkingen weten, wat wel heel erg jammer is dat er een aantal deelnemers zich wel hadden ingeschreven maar niet kwamen opdagen zonder een afmelding. Dat is jammer, hopelijk wordt daardoor niet de motivatie om een GRATIS loopevenement te organiseren te niet gedaan. Na de groepsfoto zijn we klokslag 9 uur van start gegaan, het begon al een beetje warmer te worden. De 1e ronde ging op een heel rustig tempo, onderweg waren na 500 meter van start/finish en aan de andere kant van de Bosbaan een gemeentelijk waterpunt. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Tijdens de 2e ronde kreeg ik wat last van buikkrampen, wat wil je, de dagen ervoor veel water gedronken omdat de weersvoorspelling aangaf  “tropische temperaturen”. Gelukkig mochten we gebruik maken van de faciliteiten van het Grand Café de Bosbaan, die verzorgde ook dat we water hadden bij de start/finish locatie. Na een kort bezoek aan het toilet, wel goed de handen wassen natuurlijk, weer verder. Het groepje van vier personen waar ik mee liep viel uiteen, dus heb ik de rest van de marathon solo gelopen. Uiteindelijk werd het onderweg wat drukker met lopers en fietsers maar dat was niet bezwaarlijk, we konden goed doorlopen zonder noemenswaardig oponthoud. De verzorging bij het meldpunt, de rondes werden bijgehouden door twee hele aardige dames die zich opgeofferd hadden op deze stralende dag om de registratie en verzorging op zich te nemen, waar voor mijn hartelijke dank.
De verzorging bestond uit bekers water, zoveel als je wilde, koek, rozijnen en een emmer water om je gezicht mee af te spoelen. Die rozijnen zijn mij heel goed bevallen, een aanrader dus. Op zo’n dag als vandaag waan je jezelf op een trainingskamp in Kenia, het werd alsmaar warmer. Gelukkig was meer dan de helft in de schaduw te lopen. Ik was verrast dat ik als eerste over de finish kwam, terwijl ik met heel warm weer niet lekker loop. Francis vroeg mij te wachten voor de prijsuitreiking, dat heb ik uiteraard heb gedaan.  Alle deelnemers kregen een mooie herinnering die bestond uit een vaantje en ik heb er ook nog een heuse beker bij gekregen die nu staat te pronken in de huiskamer.
Uiteindelijk waren alle deelnemers winnaar bij deze omstandigheden bij deze dan ook mijn felicitaties. Hierbij wil ik de dames, Francis, Grand Café De Bosbaan, Asics Benelux en alle anderen die ik niet genoemd heb, maar wel deze unieke marathon hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk bedanken. Onbetaalbaar (gratis) dus.
1e plaats heren in 03:56:08 uur.

 

 

2 Comments

John Boer

augustus 27, 2012 at 9:50 am

Mooi verslag en fraaie tijd gelet op de omstandigheden. Wellicht een idee om je aan te melden voor de Pheidippidusloop, waarbij de deelname ook gratis is, mits je loopt in het team van Ron Clarke.

 

John Ossendorp

augustus 27, 2012 at 8:42 pm

Beste John,

Ik heb de 14e Eindhoven Marathon en de 28e Marathon Brabant.
De 27e (Pheidippidusloop) neem ik mijn rust.
Anders zeker meegedaan.