Posbankloop 15 K

Posbankloop 15 K

Jans No Comment
Blog Leden

De ochtend begint met saai grijs weer, maar hoe dichter we bij Velp komen hoe meer de lucht breekt. Bij de start bijna geen wind, een lekker zonnetje en een goeie temperatuur. Wat wil een loper nog meer! Na het debacle Sluizenloop nu rustig achterin gestart, hebben toch een chip. De eerste klometers in het groepje Aad Steijlen gelopen, een loopfenomeen en oprichter van de 1e loopgroep in Nederland.

Wat loopt die man nog makkelijk met z’n 75 jaar en maar gezellig kletsen. Na 2 km toch maar het groepje voorbij gegaan, want ik wil iedere 5 toch wel binnen de 28 minuten lopen. Na de afslag bij het pannekoekenhuis gaat het al zachtjes klimmen de Posbank op. Maar het steilste stukje zit net onder de top, waarna het nog zachtjes klimt naar de Tafelberg en de Zijpenberg. Dan ga je als een speer naar beneden langs het 10km punt, waarna je aan de klim van de Emmapyramide mag beginnen. Hier mag je een stukje tijdlopen. Aan het begin van de klim ligt een tijdmat en 500 meter verder (boven) ligt er weer één.

De snelste loper is in 1.28 min. boven. Ruud Verhoef, onze bergkoning in 2.21 min. en ik in 3.36 min. met Paul op m’n hielen in 3.44 min. In de stijlste bocht staat een meidengroep ons naar boven te trommelen waardoor je de pijn in je benen vergeet. Eénmaal boven gaan de laatste 2 kilometer dalend naar de finish. Als je nog fris bent loop je dan nog aardig wat lopers voorbij, wat lekker voelt, zoals vandaag. Ik ben tevreden met m’n 1.24.35 uur.

Paul loopt voor het eerst weer een 15km (tevens z’n eerste 60+ wedstrijd) en komt in 1.31.05 uur binnen. Moe maar tevreden. En terwijl ik m’n chip uit m’n veter haal hoor ik de omroeper zeggen dat Bets Gerritsen van Ron Clarke 3e V55 is geworden. Hartstikke goed. Nu uitlopen naar de sporthal en lekker uit eten bij Paul z’n zusje in de Steeg. Al met al een geslaagde dag.