De viering van het 40 jarig jubileum van Ron Clarke

De viering van het 40 jarig jubileum van Ron Clarke

redactie No Comment
Leden

Afgelopen zaterdag, 25 november 2017, werd dit jubileum gevierd in restaurant Buitenlust
te Amerongen. Onder het genot van een kopje thee/koffie en huisgemaakt appelgebak bij aankomst was het meteen al een sfeer van herkenning en werden er al tal van herinneringen opgehaald. Om drie uur die middag stond er een korte wandeling naar kasteel Amerongen op het programma voor een bezoek met rondleiding aldaar. Het kasteel heeft een rijke historie die ver terug gaat. In twee groepen, met ieder een eigen gids, werden we door de vertrekken en de historie van het kasteel rondgeleid. Erg de moeite waard. Na afloop, terug in het restauran,t ging de open haard aan en konden we weer warm worden tijdens het welkomstdrankje. Want werd er ‘vroeger’ niet gemaald om ook bij tempersturen onder de nul graden wedstrijden in korte broek te lopen, vond menigeen het nu toch wel koud in het kasteel.
Voor we aan het diner aan konden schuiven hield onze voorzitter John Boer een welkomstwoord. Allereerst werd er gememoreerd aan de oprichters van Ron Clarke en de ereleden, zoals Ron Clarke en Emiel Zatopek.  Maar tevens ook aan de afsluiting van 40 jaar Ron Clarke. Per 1 januari 2018 zal ‘onze’ club er niet meer zijn. Toch even slikken! Ook werd er stil gestaan bij het onlangs, plotselinge, overlijden van Vincent Appelhof (52 jaar). Een zeer betrokken clublid en lid van de feestcommissie.
Tijdens het diner kwamen er heel wat verhalen uit de oude doos boven. Arie Vergeer liet op een scherm oude foto’s van wedstrijden zien, welke natuurlijk ook weer leuke reacties opriepen. Tussen het hoofdgerecht en het dessert droeg John Boer twee mooie gedichten voor en hield Wim van Amerongen een lezing over het fenomeen marathon, begeleid met foto’s.
Al met al een hele gezellige, goedbezochte dag die te veel snel voorbij was!
De feestcommissie wil iedereen die geweest is dan ook hartelijk bedanken.  Mede dank zij jullie aanwezigheid kan een ieder op een mooie dag terug kijken. En heel veel dank natuurlijk aan het bestuur dat al die jaren met veel inzet en tijd de club door, soms woelige jaren, heeft geloodst.

Namens de feestcommissie
Arie Vergeer en Els Gies.

Onderstaande foto’s:
Foto’s kasteel Amerongen van Marijn Lockefeer. Overige foto’s van de feestcommissie.

Kasteel Amerongen – de eetkamer

Kasteel Amerongen-Gobelinkamer

Kasteel Amerongen-bewondering van de plafondschildering

Kasteel Amerongen-En nog zo’n mooie plafondschildering

Bert, Arie, Tonny, Guus en Marijn.

Guus, Marijn, Theo, Gerry en Bert.

Gerrie, Bert, Lian, Cees, Nicolet en Wim.

Cees, Nicolet, Ruud, Gerda, Tonny, Kees en Bart.

Ellen, John en Peter.

Gezellig aan de welkomstborrel.

Welkomstwoord van onze voorzitter John Boer.