33e Pheidippidesloop 2012

Pheidippidesloop2012

33e Pheidippidesloop 2012

redactie 3 comments
Blog Leden Nieuws

Verslag van deelnemer Ruud Verhoef.

Pheidippidesloop2012

Pheidippides met Ruud, Gerda en Albert

Enige tijd geleden kwam het idee op om met een Ron Clarke-team mee te doen aan de Pheidippidesloop, een estafetteloop met 7 teamleden over de marathon-afstand, met individuele afstanden van 5×6,8km en 2×4,1km; totaal dus 42,2km.
Het lukte uiteindelijk om een team compleet te krijgen en dus werd er ingeschreven.
En het was een uiterst gevarieerd gezelschap dat aan de start verscheen……Helaas bleek Els ziek geworden, maar voor haar in de plaats zou nu de George Gies, de grootvader van Paul als slotloper in actie gaan komen. Verder zou Paul zelf startloper en nu ook als teamcaptain fungeren. Verder maakten bekende clubleden als Ruud Verhoef, Albert Appelboom en Gerda Vergeer deel uit van het team, aangevuld met clublid Carla van Lint en de nog onbekende Benjamin van der Sar.
Het werd een uiterst gezellige aangelegenheid op de nieuwe atletiekbaan Maarschalkerweerd, waar de start, finish en wisselvak waren gelokaliseerd.
Heel leuk ook dat Albert er bij was, na 5 jaar geen loopactiviteit als gevolg van een hernia, maar nu  toch fit genoeg na een trainingskamp in de voorafgaande paar weken.
Om 12:00 uur vond de start de plaats; Paul ging dus als openingsloper de eerste grote ronde (6,8km)  afleggen en had daarbij aangenaam

Paul 1e etappe

gezelschap gevonden en kwam na 37:33 weer terug. Ruud nam daarna “het lintje” (geen stokje dus) van Paul over voor de tweede grote ronde (in 33:33) en daarna kwam

Albert 3e etappe

Albert in actie voor de derde etappe, dat de korte afstand was. En: Albert deed het prima en voltooide zijn 4,1 km helemaal tevreden en zonder problemen in een tijd van 24:32 minus 0:57…….(en dat is toch een mooie 5:45/km!) Gerda nam daarna het lintje weer over voor een grote ronde en deed dat ook weer prima met 37:01 (5:26/km), een mooie opsteker voor het zelfvertrouwen een weekje voor de halve marathon bij de Berenloop op Terschelling. De “grote onbekende Benjamin” nam daarna de 5e etappe voor zijn rekening en liet zien dat hij ook (nog steeds) best wel rap is, 4,1km in 17:14 (4:12/km) en dat was zelfs de 8e tijd van alle deelnemers in die etappe.

Carla wisselt met Benjamin 🙂

Carla van Lint nam daarna weer het lint van “Ruud” over en draaide ondanks weinig wedstrijdritme in de benen toch een heel knappe 6e etappe van 6,8km in 34:51 (5:07/km). En uiteindelijk was het Paul die ook de laatste etappe liep, omdat George er toch niet was, en daarbij liet zien over veel inhoud te beschikken, want hij deed dat nu zelfs 7 seconden sneller dan in de eerste etappe, of was dat omdat het veld nu zover uit elkaar lag, dat er deze keer niet zo’n aangenaam gezelschap in de buurt was……

Na 3:42:10 hadden de Ron Clarke Runners de marathon voltooid, als 40e (van 70 teams) in het totaalklassement en dat is toch best een heel fraai resultaat. En, minus 57 tellen, dan hadden we zelfs als 38e geweest geëindigd. Niet dat de eindklassering er verder iets toe doet, maar wat veel belangrijker was: het was een uiterst geslaagd dagje met de club, waarbij iedereen het prima naar z’n had en zelfs ook prima resultaten boekte, jammer alleen dat Els dit leuke uitje moest missen.
De omstandigheden waren wat frisjes, maar verder prima met grotendeels ook een lekker zonnetje.
De organisatie was uitstekend, de Pheidippidesloop is een prachtig evenement.
En voor iedereen toegankelijk, het is makkelijk bereikbaar, de afstanden kan eigenlijk iedereen aan en het parcours is mooi en afwisselend met brede en smalle, rechte en kronkelige bospaden, stukjes verharde weg in en rondom Amelisweerd en Rhijnauwen, het Jaagpad langs de Krommerijn, bruggetjes en zelfs een heuse trap in de grote ronde.

Volgend jaar opnieuw een Ron Clarke team (en waarom niet 2?) bij de Pheidippidesloop, houd de laatste zaterdag in oktober maar vast gereserveerd!

De uitslagen kun je vinden op deze site onder Uitslagen-2012.

3 Comments

RunJohnO

oktober 30, 2012 at 8:49 pm

Leuk verslag Ruud.
Els, beterschap, alsnog, gewenst.

 

Rita Verduin

oktober 31, 2012 at 4:34 pm

Leuk verslag Ruud! Dank voor de organisatiecomplimenten. Wij hebben, als organiserende club, ook genoten van de loop. Een kleine, maar niet onbelangrijke, aanvulling: de Pheidippidesloop is al sinds jaar en dag op de laatste ZATERDAG van oktober. Dat stamt uit de tijd toen het nog een studentenevenement was, na de loop kon er in de Utrechtse binnenstadgefeest worden!! Volgend jaar zien we AV Ron Clarke graag weer op 26/10/2013. Nu gaan we de link naar jouw verslagen nog ff twitteren 🙂

 

John Boer

november 9, 2012 at 5:44 pm

Mooi verslag. Fijn dat we met een team present waren en prima prestatie!