De vereniging

Hartelijk welkom op de site van atletiekvereniging Ron Clarke. AV Ron Clarke is, voor zover ons bekend, de goedkoopste atletiekvereniging van Nederland.

De contributie van een lidmaatschap bij de AV Ron Clarke voor 2017 houdt in: Lid van de atletiekvereniging  plús de Atletiekunie met wedstrijdlicentie  €  48,00; óf als recreant € 25,00. Donateurs € 10,00. Nieuwe of gereactiveerde leden betalen € 7,00 extra óf € 10,00 extra aan administratiekosten. Een lidmaatschap gaat over een kalenderjaar en is opzegbaar  tot half november van het lopende jaar. Het wordt automatisch verlengd.

De vereniging beschikt niet over een eigen accommodatie, maar heeft wel een trainer (runnig instructor). De leden trainen zelf of maken deel uit van een loopgroep.
De vereniging biedt geen mogelijkheden voor jeugdleden.

AV Ron Clarke werd opgericht op 14 november 1977 door Cees Verhoef, Wim van Miltenburg en Guus van Wijk. De twee eerst-genoemden zijn nog steeds Ron Clarke-donateurs.
De vereniging organiseerde in de beginjaren de 25km Polderloop te Vleuten, de Amelisweerdloop met clinics in Utrecht, de Haarse Brinkloop in Haarzuilens en later de succesvolle Duurstede Road Run in Wijk bij Duurstede en de Bergloop in Amerongen die in 2007 voor de 6e keer georganiseerd werd.

AV Ron Clarke kent een aantal markante ere-leden: niemand minder dan de legendarische Ron Clarke zelf. Daarnaast ook ‘de locomotief’, de inmiddels wijlen Emil Zatopek. Tenslotte Gerard Nijboer, de sportman die zoveel betekend heeft voor de Nederlandse atletiek en de lange afstand-nummers in het bijzonder. AV Ron Clarke is een buitenbeentje in de Nederlandse atletiekwereld, maar telt wel degelijk mee. Bladert u gerust verder op onze site voor meer wetenswaardigheden en informatie.

Leden van Ron Clarke :

Laat je zien in de clubkleuren; rode broek en blauwe singlet.
Trek een Ron Clarke singlet aan!